Lär känna Nina Ivesand – en av våra uppskattade chaufförer

Nina Ivesand visste redan som liten att det var lastbilschaufför hon ville bli. Sedan ett år tillbaka har hon främst kört tankbil med AdBlue® från vår anläggning i Björketorp. Hon trivs bakom ratten och att hon får arbeta under eget ansvar. Hon är en fin ambassadör för Swed Handling, inte minst genom sitt LinkedInkonto där hon kallar sig för ”adbluekusken”. 

 

Det har gått ett år sedan Nina Ivesand började köra lastbil åt oss på Swed Handling. Tidigare körde hon schakt, men när företaget blev tvungna att sälja en lastbil sökte hon sig till oss. 

– Jag trivs väldigt bra, trots att jag har långt till jobbet. Men jag är van att pendla.

När Nina började hade vi bara två chaufförer som utgick från Björketorp. Då fick de köra den bil de var mest trygga med. För Ninas del har det främst blivit bulkkörning av AdBlue® med tankbil. 

– Nu när vi är tre stycken roterar vi. Först kör jag AdBlue i två veckor, sedan kör jag styckegods med diverse produkter i två veckor för att sedan gå in och arbeta på lagret i två veckor. 

Hon trivs med att rotera och det är nyttigt för kroppen med varierade arbetsuppgifter. 
– Det är inte ergonomiskt att göra samma sak hela tiden. 

 

Sadlade om till det hon drömt om som liten

För två år sedan sadlade Nina om och utbildade sig till lastbilschaufför. Innan arbetade hon i som lagerchef. 

– Jag har alltid varit intresserad av fordon och har velat ta lastbilskort. Men det var inte förrän jag var på väg in i väggen som jag skolade om mig. Min pappa körde lastbil i utlandet och jag har mycket folk runtomkring mig som kör lastbil så jag hade stor inblick i vad jag gav mig in på. 

Hon trivs med att det är ett arbete med eget ansvar och att hon nu bara har sig själv att ansvara över. 

 

Känd som ”adbluekusken” på LinkedIn

Är du intresserad av hur det är att arbeta som lastbilschaufför och vad man får uppleva längst vägarna rekommenderar vi Ninas LinkedInkonto, där hon kallar sig ”adbluekusken”.

– Jag är stolt över min arbetsplats, jag vill promota varumärket som om det vore mitt eget. Det är kul eftersom jag blir igenkänd och ihågkommen av många kunder. Flera av dem ringer in och frågar om det är ”adbluekusken” som kommer med deras produkter. Det är kul att även skapa sig ett eget varumärke.  

Tryggt system för att säkerställa säkra leveranser i rätt tid