Stor ökning i volym på vår anläggning i Gävle

Swed Handling har vuxit kraftigt under de senaste åren, inte minst vår anläggning i Gävle. Efterfrågan på våra kemikalier har ökat enormt och vi har även börjat producera nya produkter. Att volymökningen i just Gävle är så kraftig beror till stor del på att vi har tankbilsutleveranser som dagligen går från anläggningen vilket bidrar till en stor volym.

 

Sommaren har varit hektisk för personalen på vår anläggning i Gävle. I vanliga fall producerar och levererar vi främst klor på sommaren, men nu har också efterfrågan på andra säsongsbaserade kemikalier ökat enormt, vilka också främst produceras under vår- och sommarsäsongen. 

– Volymen på en av våra blandningar som vi gör har ökat med 40 procent i år och beräknas öka med ytterligare 15 procent nästa år, berättar Anders Engberg, platschef i Gävle. 

– Vår kund har tagit marknadsandelar vilket gjort att vi fått öka upp produktionstakten, säger Jari Jussi, produktionschef i Gävle. 

 

För att matcha den ökade efterfrågan på våra kemikalier har personalstyrkan i Gävle vuxit med ett flertal medarbetare. Vi har även tagit in extrapersonal för att tillgodose kundernas behov. 

Jari har arbetat hos oss i 16 år och har fått se hur företaget har vuxit under åren. 

– Det har varit en otrolig resa då vi har ökat varje år. De senaste fem åren har det dragit iväg rejält.

 

Ökat intresse för fler produkter

Nu när hösten är på väg är det även en väldigt bra omsättning på produkter som AdBlue®, kylarglykoler och spolarvätska. 

– Bulkleveranser med tankbil med AdBlue® körs härifrån. Vi levererar även ut stora mängder av ett flertal andra kemikalier, berättar Jari. 

 

VI börjar växa ur våra nyligen utökade lokaler

Som vi tidigare berättar har vi byggt ut lagerutrymmet i Gävle med 1000 kvm, vilket rymmer 970 nya pallplatser. Dessa fylldes på redan under första månaden.  

– Vi har även fått investera i flera nya blandnings- och lagringstankar. Vi kommer att behöva se över möjligheterna till ytterligare investeringar här i Gävle, säger Anders.


Trots att de haft fullt upp under en längre tid har kollegorna hållit humöret uppe.

– Swed Handling är ett generöst företag. Vi får årlig bonus och har varit på uppskattade konferenser. Vi brukar även hitta på lokala aktiviteter, som after works, grillkvällar och julbord som är uppskattat.  

Lär känna Nina Ivesand – en av våra uppskattade chaufförer